Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training

De vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken 
Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken
Zoals ik altijd heb gedacht 

Als ik blijf geloven
Wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen
Zoals ik altijd heb gedaan 

  

Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijf mij overkomen
Wat mij altijd overkomt 

Maar als ik nu mijn ogen sluit
En voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen

 

Als ik blijf denken
Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven
Wat ik altijd heb geloofd

Als trainer bied ik diverse workshops aan gericht op het onderzoeken naar inspiratie, levenslust, het loslaten van bepaalde patronen die je in het dagelijkse als lastig ervaart. De context waarin je bent opgegroeid is bepalend geweest voor hoe je met de dagelijkse dingen in het leven omgaat. Soms heb je last van de gebeurtenissen van toen of is het onduidelijk waarom jij je voelt zoals je je voelt. Waar heb je nog niet gekeken; kijk je vanuit je eigen patronen naar je omgeving, naar de ander en naar je eigen gedrag. Samen bieden we je ruimte om vanuit een ander perspectief te kijken wat er bij jou speelt. Door zichtbaar  te maken waar nog niet gekeken is ontstaat ruimte om te delen en een eigen beweging te maken. 
Luisteren naar het verhaal van de ander, je levenservaring delen met de ander, je gehoord voelen: je verbonden voelen met elkaar, het inspireert je en brengt je in beweging.

 

 

WORKSHOP:    Kom in beweging en maak stappen in jouw verhaal

"welke paden heb je nog niet gelopen, waar heb je nog niet gekeken?"

Voor degene die even uit het dagelijkse wil, weg van de drukte van het werk en thuis, organiseert ik samen met Margreet Houdijk een meerdaagse training in de regio's Arnhem/ Voorschoten, waarbij je in een kleine groep inzichten krijgt in jouw perspectief op je persoonlijke en professionele gedrag. We werken afwisselend met stukjes theorie en oefeningen vanuit systemisch werken (opstellingen), NLP en Transactionele Analyse. 

We hebben onszelf allemaal dingen aangeleerd die ons ooit hielpen met (over)leven. Noem het script, overlevingsstrategieën, of patronen. Die manieren van handelen hebben ons geholpen en veiligheid gegeven, maar het zou heel goed kunnen zijn dat ze inmiddels aan herziening toe zijn. Dat merk je als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je jezelf in de weg zit, niet in actie kunt komen terwijl je wel wilt en als je jezelf dingen ziet doen die je eigenlijk niet (meer) wilt.

Maar als je anders naar het verhaal van je leven kijkt, zie je andere dingen; of hoor je andere dingen van een ander.  Je kijkt vanuit verschillende perspectieven naar je verhaal. Wij helpen je het inzicht te krijgen in de patronen die je in het verleden hebt ontwikkeld en onbewust in het heden blijft herhalen. In een veilige setting gaan we oefenen om uit je hoofd in je lijf te komen. Daarvoor maken we gebruik van familie opstellingen, communicatietechnieken, NLP oefeningen, meditatie, dans en muziek. We zijn met een groep en je zult zien dat je net zoveel leert van het proces van je medecursisten als van je eigen proces.  

Aan het eind van deze 3 dagen ben je beter in contact met jezelf. Je begrijpt wat je doet en hoe dat gedrag is ontstaan, en waarom je het (beter) los kunt laten. Je hebt concrete handvatten gekregen om door te pakken in wat je wilt versterken. En…. Je bent heerlijk uitgerust en vol inspiratie om het leven weer op te pakken, zoals jij het graag wilt. En misschien heb je wel vrienden gemaakt en ga je samen nog een poosje verder op dit pad.

Voor aanvraag, informatie en reservering, neem contact op via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

Workshop Storytelling:      Storytelling brengt mensen in beweging

                                          

Storytelling is meer dan verhalen vertellen want het verhaal is er al maar hoe vertel je het en wat doet het met je om jouw verhaal te delen. Storytelling is het delen van jouw eigen verhaal waardoor de verteller gehoord en begrepen wordt en de luisteraar deelgenoot wordt van jouw verhaal. Storytelling is een geschikte methode om communicatie en begrip voor elkaar te verbeteren. Hierdoor worden oude patronen doorbroken, nieuwe kansen gezien, verbinding gecreëerd en kom je werkelijk in contact met elkaar. Van daaruit is samenwerking makkelijker geworden.

Storytelling is uitermate geschikt voor afdelingen, plekken in een organisatie waar samenwerking lastig is door onbegrip of miscommunicatie. Het is tevens een geschikte vorm voor gemeenten en provincies in het samenwerken met bewoners. 

Hoe werkt het?
Tijdens de workshop volgen we de @storystappen methode. De methode maakt gebruik van narratieve vertel elementen die terugkomen in het verloop van elk verhaal: afwisselend met vertelopdrachten en stukjes theorie.

Wat levert het op?
Kennis, inzicht en vaardigheid met @storystappen methode.

Duur: 10-12.30 u
Wanneer: op aanvraag