De vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken 
Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken
Zoals ik altijd heb gedacht 

Als ik blijf geloven
Wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen
Zoals ik altijd heb gedaan 

  

Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijf mij overkomen
Wat mij altijd overkomt 

Maar als ik nu mijn ogen sluit
En voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen

 

Als ik blijf denken
Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven
Wat ik altijd heb geloofd

Als trainer bied ik diverse workshops aan gericht op het onderzoeken naar inspiratie, levenslust, het loslaten van bepaalde patronen die je in het dagelijkse als lastig ervaart. De context waarin je bent opgegroeid is bepalend geweest voor hoe je met de dagelijkse dingen in het leven omgaat. Soms heb je last van de gebeurtenissen van toen of is het onduidelijk waarom jij je voelt zoals je je voelt. Waar heb je nog niet gekeken; kijk je vanuit je eigen patronen naar je omgeving, naar de ander en naar je eigen gedrag. Samen bieden we je ruimte om vanuit een ander perspectief te kijken wat er bij jou speelt. Door zichtbaar  te maken waar nog niet gekeken is ontstaat ruimte om te delen en een eigen beweging te maken. 
Luisteren naar het verhaal van de ander, je levenservaring delen met de ander, je gehoord voelen: je verbonden voelen met elkaar, het inspireert je en brengt je in beweging.

 

 

Training:    Kom in beweging en maak stappen in jouw verhaal

"welke paden heb je nog niet gelopen, waar heb je nog niet gekeken?"

Voor degene die even uit het dagelijkse wil, weg van de drukte van het werk en thuis, organiseren wij een meerdaagse training in de Vogezen waarbij je in de ochtend in een kleine groep inzichten krijgt in jouw perspectief op je persoonlijke en professionele gedrag. We werken afwisselend met stukjes theorie en oefeningen vanuit systemisch werken (opstellingen), NLP en Transactionele Analyse. In de middag ben je vrij om van de prachtige natuur te genieten.

Deze training is nu te reserveren voor 3,4,5,6, april 2022; locatie: Maison Helise, La Croix aux Mines, Vogezen, Frankrijk. 

Voor meer informatie of inschrijving, kijk op www.maisonhelise.nl

Of neem contact op via de mail:

 

 

 

Workshop Storytelling:      Storytelling brengt mensen in beweging

                                          

Storytelling is meer dan verhalen vertellen want het verhaal is er al maar hoe vertel je het en wat doet het met je om jouw verhaal te delen. Storytelling is het delen van jouw eigen verhaal waardoor de verteller gehoord en begrepen wordt en de luisteraar deelgenoot wordt van jouw verhaal. Storytelling is een geschikte methode om communicatie en begrip voor elkaar te verbeteren. Hierdoor worden oude patronen doorbroken, nieuwe kansen gezien, verbinding gecreëerd en kom je werkelijk in contact met elkaar. Van daaruit is samenwerking makkelijker geworden.

Storytelling is uitermate geschikt voor afdelingen, plekken in een organisatie waar samenwerking lastig is door onbegrip of miscommiunicatie. Het is tevens een geschikte vorm voor gemeenten en provincies in het samenwerken met bewoners. 

Hoe werkt het?
Tijdens de workshop volgen we de @storystappen methode. De methode maakt gebruik van narratieve vertel elementen die terugkomen in het verloop van elk verhaal: afwisselend met vertelopdrachten en stukjes theorie.

Wat levert het op?
Kennis, inzicht en vaardigheid met @storystappen methode.

Duur: 10-12.30 u
Wanneer: op aanvraag