Levensverhalen

Workshop

Jouw verhaal verteld, voor altijd in inkt.


Levensverhalen
Ieder mens heeft een koffer vol verhalen met betekenis. Soms heeft het te maken met je verleden en is het verhaal niet helemaal verteld omdat het diep is weggestopt of vergeten lijkt. Maar het kan ook gaan over jouw reis nu in het leven, wat je hebt meegemaakt, in voor en tegenspoed en waar je nu bent. Hoe bijzonder is het niet om te weten wat jouw verhaal is, hoe het gevormd is; wat jouw ouders hebben meegemaakt toen zij klein waren, of hoe jouw grootouders de oorlogsjaren en wederopbouw beleefd hebben? Door in gesprek te gaan met je familie leer je ze beter kennen en nog belangrijker, leer je veel over jezelf. Door het verhaal op te schrijven blijft het ook bestaan voor het nageslacht.

Hoe werk ik?
In een intakegesprek bespreken we het doel van het verhaal, vanuit welk gezichtspunt je het geschreven wilt hebben, de thema’s en de omvang. Je doet daarna zelf het onderzoek door bijvoorbeeld interviews met je familie met behulp van vragen die we samen hebben voorbereid. Daarbij maak je gebruik van een hulpmiddel om het gesprek op te nemen. Ik begeleid je in een aantal sessies om het verhaal op te schrijven.

Voor wie?
Voor wie het leuk vindt zijn eigen of familieverhaal opgeschreven te hebben. Voor jezelf, het nageslacht of om cadeau te geven.

Prijs en duur: 3 bijeenkomsten van 2 uur: €175,- incl. btw

Waar?
Bij groepen van tenminste drie personen op locatie in Arnhem. Op individuele basis is ook mogelijk. Mocht je je verhaal willen schrijven in een andere omgeving, weg van de drukte, midden in de natuur, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan op Maison Helise.

Interesse?
Neem hier contact op of mail direct: lisette.heij@upcmail.nl.